Visie

Bureau

DD14 is een jong en dynamisch architectuurbureau. Wij geloven dat 'verduurzaming' de kerntaak is van de huidige generatie om zo een duurzame en gezonde toekomst veilig te stellen. Waarom staat verduurzaming tussen haakjes? Omdat verduurzamen een heel breed begrip is en kan op veel punten kan worden toegepast. Het gaat niet alleen over slim en mooi ontwerpen, maar vaak nog meer over duurzaamheid van een object in gebruik of van materialen die worden toegepast. Al deze punten zijn voor iedereen anders en kunnen op verschillende manieren worden aangepakt.

Duurzaamheid

DD14 is toegewijd in de promotie en het in de praktijk brengen van duurzaam ontwerpen. Milieuvraagstukken binnen economische, maatschappelijke en ecologische kaders worden met zorg behandeld. Verduurzamen is vaak ook minder ingewikkeld dan het lijkt. Vaak zien we bij duurzaamheidsvraagstukken dat men door de bomen het bos niet meer ziet. Professioneel advies kan dan van grote hulp zijn in het overzichtelijker en eenvoudiger maken van een probleem. Grote of kleine projecten? Alle projecten kunnen een steentje bijdragen aan een betere wereld.

Kantoor

Bij DD14 staan we voor wat we zeggen. Het bewust omgaan met ecologische en maatschappelijke verantwoordelijkheden zijn de belangrijkste ambities. Praktische voorbeelden hiervan zijn het gebruik van groene stroom, het gebruik van ecologisch verantwoord papier en zelfs de koffie die wij drinken is klimaatneutraal!

DD14’s ambities en doelstellingen staan zowel op de werkvloer als in de ontwerpopgaves centraal.